Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine sveder.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), ter Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletna trgovina papirnica-aladin.si je v lasti podjetja Papirnica Aladin Mateja Vušnik s.p. (v nadaljevanju prodajalec), ki s spletno stranjo v celoti upravlja.
Splošni pogoji navedeni na tej strani, določajo pravice, dolžnosti ter pogoje uporabnika spletne trgovine, kot tudi prodajalca.
Uporabnik (v nadaljevanju kupec) se zavezuje k upoštevanju splošnih pogojev ob opravljenem nakupu v spletni trgovini prodajalca. 
Pred zaključenim nakupom je kupec dolžan prebrati splošne pogoje in potrditi, da se s splošnimi pogoji strinja.

Splošni pogoji veljajo kot pogodba sklenjena na daljavo med kupcem in prodajalcem.

1.Registracija v spletni trgovini:

Z registracijo v spletno trgovino papirnica-aladin.si pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter uporabniško geslo, ki ga določi uporabnik sam. 
Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je polnoletna, poslovno sposobna oseba. 
Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec.

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine papirnica-aladin.si, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine papirnica-aladin.si.

2. Dostopnost informacij

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

• podatki o identiteti trgovca (predvsem firma in sedež družbe ter matična in davčna številka);
• kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
• informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
• informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
• način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave (glej Postopek nakupa);
• informacije o načinih plačila (glej Postopek nakupa);
• informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop (glej Postopek nakupa);
• informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika (glej Postopek nakupa);
• informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi Trgovca za stike z uporabniki (glej tudi Točko 8).


2. Naročilo:

Ko kupec (uporabnik spletne strani papirnica-aladin.si) odda naročilo pri prodajalcu (papirnica-aladin.si), dobi od prodajalca informativno elektronsko sporočilo z vsebino naročila. Prodajalec pregleda naročilo in ga potrdi kupcu s potrditveno elektronsko pošto. 
V tem trenutku je sklenjena kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem v slovenskem jeziku. Cena, ki je navedena v potrditvenem elektronskem sporočilu je veljavna in fiksna za obe strani (kupec in prodajalec) in je kasneje več ni možno spreminjati.

3. Ponudba izdelkov, rok dobave in prevzem

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.

Skrajni rok dobave izdelkov, je 5 (pet) delovne dni od datuma oddaje naročila za dostavne naslove v Sloveniji. V kolikor je dobavni rok drugačen trgovec predhodno obvesti kupca in sicer v najkrajšem možnem času.

4. Cene

Vse cene so v evrih (EUR) z vključenim DDV. Naročilo se sklepa v slovenskem jeziku. Cene veljajo na dan naročila. 
Pridržujemo si pravico do spremembe cen v spletni trgovini brez predhodne najave.

5. Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...). 
S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku.

6. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

7. Preklic naročila

Naročilo lahko prekličete isti dan do 12 ure (naslednji dan, če ste naročili po 12 uri): s klicem na (02) 620 87 98 preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (navedite ime in priimek, naslov, telefon na katerem ste dosegljivi, artikel in število kosov, ki jih želite preklicati)

8. Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. 
Uporabnik lahko plača naročeno blago:
• po predračunu na TRR, 
• preko PayPal sistema s kreditno kartico.

9. Dobavni rok

Za vse izdelke je dobava blaga naslednji delovni dan. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

10. Dostava

Blago oziroma storitev bomo dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi vam bomo nudili še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotovili bomo vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Izdelke, ki so kupljeni v spletni trgovini sveder.si dostavlja Pošta Slovenije, kot priporočene pošiljke. Če vas ni doma, poštar pusti v poštnem nabiralniku obvestilo, s katerim prevzamete pošiljko na najbljižji pošti, ko imate čas oz. najkasneje do datuma, ki je naveden na obvestilu.

11. Poštnina

Strošek dostave pri nakupu do 10,00 € znaža 1,20€. Pri nakupu nad 30,01€ je dostava brezplačna in jo v celoti plača papirnica-aladin.si. V kolikor je pri posameznam artiklu naveden drugačen strošek dostave se le/ta upošteva.

12. Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Sem davčni zavezanec, zato vse cene vsebujejo DDV. Prikazane so končne cene izdelka.
Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

13. Komunikacija

Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu izrecno ne nasprotujete.

14. Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju 
Papirnica Aladin
Mateja Vušnik s.p.
Ob Suhi 5b
2390 Ravne na Koroskem

15. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila pošiljatelj mora biti jasno razviden različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določena pravila udeležbe v njih željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

16. Pritožbe

papirnica-aladin.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. 
Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

17. Varnost

papirnica-aladin.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Trgovec v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.